logo barra ajuntament terrassa

En trajecte

  • portada3

Què és En Trajecte?

En Trajecte és un projecte gestionat pel Servei de Joventut i Lleure Infantil que vol incidir en la millora de l’ocupabilitat subjectiva dels i de les joves entre 16 i 20 anys que han abandonat la seva formació acadèmica, fomentant el retorn al sistema educatiu després d'un procés de recerca de vocació que orienta cap a la formació més adient.

Sota l’eix central de la prevenció de l’abandonament educatiu prematur i de l’atur juvenil, es pretén reconstruir l’itinerari acadèmic i professional dels i de les participants mitjançant l’acompanyament personalitzat, l’autoconeixement, el reforç de competències, experiències vinculades al món empresarial i l’orientació.

Com funciona?

El projecte s’articula a través de sessions de treball individuals i grupals complementàries, amb un total de 90 hores d’acció grupal i  10 hores d’acompanyament individual per a cada jove.

El programa d’activitats consta de tècniques de dinamització de grups, tallers impartits per professionals externs, visites a serveis municipals i a entitats de la ciutat, etc. Entre aquestes activitats en podem destacar els tallers amb el Punt Voluntariat i el Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa, el taller de primers auxilis amb Creu Roja, un taller de Circ amb Tub d’Assaig, un taller d’ARTeràpia o un taller de Bàsquet Beat.

 Algunes xifres

En les tres primeres edicions d’En Trajecte han participat un total de 94 joves; 58 nois i 36 noies. La majoria  portaven entre 6 mesos i un any desvinculats del món acadèmic o formatiu, i en finalitzar el projecte 73 s’hi han reincorporat a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o PFIs.

La quarta edició d’En Trajecte s’ha portat a terme a la Casa Baumann entre els mesos de febrer i juny, en horari de matí, i hi han participat 32 joves; 10 noies i 22 nois. D’aquests/es 32 joves, 19 han finalitzat amb èxit tot el procés i es reincorporaran al sistema educatiu o formatiu el curs vinent, 5 no han finalitzat perquè han començat a treballar i 3 perquè s’han reincorporat al sistema educatiu o formatiu, i amb 5 joves que van interrompre l’assistència al programa per motius personals s’ha fet un procés de seguiment i tutorització individual i 4 han cursat la preinscripció per continuar estudiant el curs vinent. Així doncs, dels/les 32 joves que van iniciar l’assistència a En Trajecte, 31 han assolit la fita de millorar la seva ocupabilitat subjectiva futura.

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD