logo barra ajuntament terrassa

BaseActEstiuTRS maig21

  • calendari2

En Trajecte es divideix en diferents fases d'intervenció al llarg del curs. 

Novembre 2018

Inici de les preinscripcions. Descarrega el formulari d'inscripció

DESEMBRE 2018 - GENER 2019

Selecció dels i les participants: comencen les entrevistes amb els i les joves preinscrits/es al programa. Es tracta d'entrevistes personals que ajuden a prioritzar les necessitats reals i determinar la participació final o no en el projecte. 

FINALS DE GENER 2019

Acaba el període de preinscripcions a En Trajecte. 

principis de FEBRER 2019

S'inicia el programa amb els i les joves seleccionats/des. Es tracta d'una fase incial en la que es porten a terme dinàmiques de coneixença i d'autoconeixement i en la que els i les joves estableixen objectius a curt i llarg termini. 

MARÇ 2019

A partir d'aquest moment, els i les joves treballen amb l'educadora referent l'assoliment dels seus objectius personals. En format de tutoria individual, s'estableixen nous objectius i estrategies per aconseguir assolir-los. 

febrer - juny 2019

El programa es porta a terme de manera continuada amb sessions grupals i tutories individuals. 

Mitjans de juny 2019

Finalitzen les sessions grupals de En Trajecte. Les tutories individuals continúen. 

setembre-novembre 2019

Es porta a terme un seguiment individual de les persones participants al programa. 

  • portada3

Què és En Trajecte?

En Trajecte és un projecte gestionat pel Servei de Joventut i Lleure Infantil que vol incidir en la millora de l’ocupabilitat subjectiva dels i de les joves entre 16 i 20 anys que han abandonat la seva formació acadèmica, fomentant el retorn al sistema educatiu després d'un procés de recerca de vocació que orienta cap a la formació més adient.

Sota l’eix central de la prevenció de l’abandonament educatiu prematur i de l’atur juvenil, es pretén reconstruir l’itinerari acadèmic i professional dels i de les participants mitjançant l’acompanyament personalitzat, l’autoconeixement, el reforç de competències, experiències vinculades al món empresarial i l’orientació.

Com funciona?

El projecte s’articula a través de sessions de treball individuals i grupals complementàries, amb un total de 90 hores d’acció grupal i  10 hores d’acompanyament individual per a cada jove.

El programa d’activitats consta de tècniques de dinamització de grups, tallers impartits per professionals externs, visites a serveis municipals i a entitats de la ciutat, etc. Entre aquestes activitats en podem destacar els tallers amb el Punt Voluntariat i el Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa, el taller de primers auxilis amb Creu Roja, un taller de Circ amb Tub d’Assaig, un taller d’ARTeràpia o un taller de Bàsquet Beat.

 Algunes xifres

En les tres primeres edicions d’En Trajecte han participat un total de 94 joves; 58 nois i 36 noies. La majoria  portaven entre 6 mesos i un any desvinculats del món acadèmic o formatiu, i en finalitzar el projecte 73 s’hi han reincorporat a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o PFIs.

La quarta edició d’En Trajecte s’ha portat a terme a la Casa Baumann entre els mesos de febrer i juny, en horari de matí, i hi han participat 32 joves; 10 noies i 22 nois. D’aquests/es 32 joves, 19 han finalitzat amb èxit tot el procés i es reincorporaran al sistema educatiu o formatiu el curs vinent, 5 no han finalitzat perquè han començat a treballar i 3 perquè s’han reincorporat al sistema educatiu o formatiu, i amb 5 joves que van interrompre l’assistència al programa per motius personals s’ha fet un procés de seguiment i tutorització individual i 4 han cursat la preinscripció per continuar estudiant el curs vinent. Així doncs, dels/les 32 joves que van iniciar l’assistència a En Trajecte, 31 han assolit la fita de millorar la seva ocupabilitat subjectiva futura.

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD