logo barra ajuntament terrassa

Activitats de desembre de Baumann Oficina jove

TALLER SUPORT EMOCIONAL
 
tallers suport emocional VD
 
Modalitat: A distància
Durada: 2 hores
Dates i horari: Es faran 5 tallers. 10 i 14 de desembre de 10 a 12 h. (matí) i 9, 11 i 15 de desembre de 17 a 19 h. (tarda).
Destinataris: Joves
Participants: 12 persones 
A càrrec de: Creu Roja 

Si ets menor d'edat cal que ens facis arribar l'autorització paterna per realitzar la formació que pots trobar aquí i fes-la arribar a Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. com a màxim el 3 de desembre.

Descripció
 
Entendre com reaccionem els humans en situacions crítiques permet comprendre i acceptar els
comportaments que fem, cosa que pot servir per aprendre a controlar-nos. Alguns estudis indiquen que la quarantena s’associa amb un major distrès psicològic, símptoma d’estrès posttraumàtic, depressió, nivells d’estrès molts alts, insomni, irritabilitat i en línies generals, emocions de por, nerviosisme, tristor i culpabilitat que es manifesten de moltes maneres. Es per això que des de Creu Roja apostem per acompanyar les persones que tinguin  necessitat de recolzament per poder portar aquesta situació, en aquest cas, als joves.
 
Objectius
 
- Donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d’una situació estressant o traumàtica i donar eines i estratègies per abaixar l’estrès. 
- Aconseguir eines per afavorir la superació d’un incident crític. 
 
Programa curs
 
- Estrès. 
    *Com detectar-lo. 
    *Eines per rebaixar-lo 
- Emocions i estat d’ànim. 
- Resiliència 
 
Metodologia
 
El curs es realitzarà a distància per la plataforma TEAMS gestionada per un instructor/a amb les competències necessàries. Si es fa presencial, la metodologia serà fonamentalment pràctica i adaptada a les problemàtiques grupals. 
 
PRIMERS AUXILIS PSICOLÒGICS
 tallers primers aux psico VD
 
 
Modalitat: A distància
Durada: 10 hores
Dates i horari: Es farà un taller de 5 sessions de 2h cada una els dies 14 i 21 de desembre i 11, 18 i 25 de gener de 15.30 a 17.30h.
Destinataris: Professionals que treballen amb joves.
Participants: 14 persones 
A càrrec de: Creu Roja 
 
Descripció 
 
Per poder ajudar altres persones és necessari que la persona que ajuda es conegui. Entendre com reaccionem els humans en situacions crítiques permet comprendre i acceptar els comportaments que fem, cosa que pot servir per aprendre a controlar-nos. Per això, dividim la sessió en dues parts: fem un repàs de com reaccionem els humans en situacions molt estressants (canvis fisiològics, psicològics i socials). A la segona part es donen eines, perquè els alumnes reconeguin com acostumen a reaccionar i què poden fer per controlar millor la situació.
 
Objectius
 
- Donar nocions bàsiques per entendre com reaccionem davant d'una situació estressant o traumàtica i donar eines i estratègies per abaixar l'estrès.
- Aprendre a donar el suport a les víctimes d'un incident crític.
- Aconseguir eines per afavorir la superació d'un incident crític.
- Saber actuar per donar ajudar una persona que està en un procés de dol i ajudar a detectar quan una persona pateix estrès posttraumàtic.
 
Programa curs
 
El programa del curs està dividit en 4 mòduls amb activitats pròpies de cadascú. 
Els mòduls són: 
Mòdul 1: LA RESPOSTA EMOCIONAL EN SITUACIONS CRÍTIQUES 
Mòdul 2: INTERVENCIÓ EN SITUACIONS CRÍTIQUES 
Mòdul 3: RESILIÈNCIA: SUPERACIÓ D’UNA SITUACIÓ CRÍTICA 
Mòdul 4: DOL I ESTRÈS POSTTRAUMÀTIC
 
Metodologia
 
El curs es realitzarà completament a distància en un aula virtual de Creu Roja gestionada per un instructor/a amb les competències necessàries. L'avaluació és continuada mitjançant la realització d'activitats i qüestionaris.
Titulació que s'acredita
Certificat de Primers Auxilis Psicològics (assistència al 80%).
 
 
TALLER PER A PARES I MARES SOBRE HABILITATS EDUCATIVES EN EL BON ÚS DE LES TIC EN L'ÀMBIT FAMILIAR
tallers tic
Modalitat: A distància
Durada: Dues sessions de 2 hores
Dates i horari: 15 i 17 de desembre de 17 a 19h.
Destinataris: Famílies
Participants: Mínim 10 persones 
A càrrec de:  Prevenciópuntcat (Entitat especialitzada en prevenció de les addiccions en joves i adolescents). Amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 
Descripció 
 
Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ofereixen un ventall de possibilitats de creixement personal i col•lectiu als menors i joves, però també, l’exposició a riscos associats. Les famílies com a primers educadors són un element clau i determinant en l’acompanyament i orientació dels fills/es en l’ús segur i responsable de les TIC.
Taller en línia adreçat a famílies amb l’objectiu de reforçar el seu rol parental davant l’ús de pantalles (mòbil, tauletes, videojocs...). El taller facilita un espai de reflexió i acompanyament on les persones participants obtindran eines i recursos per prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l’ús de pantalles i proporcionarà pautes bàsiques per aprendre a fer-ne un ús responsable.
 
Data límit per tramitar la inscripció el 8 de de sembre de 2020.
 

 

T'activa 2.0

 foto web t activa
 
Ajuda a combatre la solitud no volguda i guanya un premi de 4.000 euros
 
El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Ajuntament de Terrassa han posat en marxa el primer programa d’innovació oberta per millorar la salut de les persones que estan i se senten soles. Sota el títol ‘T’Activa’, la iniciativa fa una crida a qualsevol persona major de 16 anys, ja sigui de manera individual o en grup, per aportar solucions tecnològiques a problemes com l’habitatge, la mobilitat i la comunicació per a un envelliment actiu, de qualitat i saludable. 

Punt jove a l’Institut: Sorteig a INSTAGRAM

Concurs Gravetat 1
 
Vols dues entrades per anar a escalar?
La pràctica de l'esport ens ajuda a ser persones més actives, més positives i organitzar-nos millor.
Per això l'equip de @puntjove_terrassa us volem convidar un dia a la sala d'escalada
@gravetatzero_terrassa.
 
QUÈ CAL FER PER ACONSEGUIR LES ENTRADES?
1. Segueix el perfil @puntjove_terrassa
2. Fes like en aquesta publicació
3. Comenta amb el nom de la persona que t'agradaria compartir l'experiència
 
El sorteig es farà el dia 25/10/2020 en directe a Instagram.
Les persones guanyadores podran gaudir del premi fins el 31/12/2020, dues entrades+lloguer de material per gaudir d’una sessió a la sala d’escalada Gravetat 0.

Casa d'oficis

Comença la selecció de joves entre 16 i 24 anys per a les Cases d'oficis de jardineria i fusteria d'alumini. Adreçat a joves residents al districte 2 o al barri de la Maurina. Cal presentar la sol·licitud; de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h. als dispositius de Foment d'aquests districtes:

Dispositiu de Foment a La Maurina, Sardenya, 37.

Dispositiu de Foment al Districte II, Centre Cívic Montserrat Roig. Av. Barcelona, 180,2ª.

Inici formació: desembre de 2018.

Formació ocupacional

Concurs Europan 2018

Es posa en marxa la nova edició del concurs biennal EUROPAN. Es posa en marxa la nova edició del concurs biennal EUROPAN. 

EUROPAN és un concurs europeu per a joves arquitectes en el que hi participen actualment quinze països del nostre continent proposant territoris urbans que requereixen reflexió i recerca de solucions innovadores per adaptar-se a noves maneres de viure.

Més informació

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD