Apropem l’Oficina Jove de Terrassa al teu centre educatiu de secundària.
Com ho fem?
1. INFORMACIÓ
a) Passaclasses
A l’inici de curs, passarem per totes les aules del teu institut per donar-nos a conèixer i presentar-te les novetats del servei de Joventut.
b) Punt al pati
Ens trobaràs al pati del teu Centre educatiu en l’horari i dia acordat. Vine i demana’ns informació sobre: estudis, treball, mobilitat internacional, habitatge, salut... i a més a més, fem dinàmiques al pati.
Quin dia ens pots trobar al teu institut?
- INS Can Jofresa: dilluns de 10 a 1.20 h (1r. cicle) i d'11 a 11.35h. (2n cicle)
- INS Can Roca: dilluns d'11:45 a 12.15h
- INS Cavall Bernat: dilluns d'11.15 a 11.45h
- INS Ègara: dilluns d'11 a 11.30h
- INS Investigador Blanxart: dimarts d'11 a 11.30h
- INS Jaume Cabré: dimecres de 10 a 10.20 o de 12.20 a 12.40h
- INS Les Aimerigues: dimecres de 10.45 a 11.15h
- INS Mont Perdut: dimecres de 10.50 a 11.20h (1r. cicle i batxillerat) i de 11.20 a 11.50h (2n. cicle)
- INS Montserrat Roig: divendres d'11 a 11.30h
- INS Nicolau Copèrnic: divendres de 10 a 10.20 o de 12.20 a 12.40h
- Institu-Escola Pere Viver: dijous d'11.15 a 11.45h
- INS Santa Eulàlia: divendres de 10.45 as 11.15h
- INS Terrassa: dijous d'11 a 11.30h
- INS Torre del Palau: divendres d'11.15 a 11.45h
c) Dinàmiques al pati:
En dies assenyalats, farem dinàmiques al pati per ajudar-te a reflexionar sobre temes concrets.
2. Dinàmiques d'orientació acadèmica
T’acompanyem a través d’un itinerari d’accions concretes que et donarà eines i recursos perquè puguis prendre amb confiança les decisions que millor s’avinguin a la teva vida estudiantil
Fem dinàmiques als centres educatius, per a tots els cursos, per tal de poder acompanyar-te en les decisions que hagis de prendre sobre la teva vida com a estudian.
a) Autoestima i autoconeixement (1r ESO):
Saps que existeixen un total de 8 intel·ligències?, saps quines són? Quines són les diferències entre elles? T’ acompanyem a descobrir quines en tens tú!
b) Autoconeixement (2n ESO):
Pensar sobre la teva pròpia història i conèixer qui ets és IMPORTANT! Per saber cap a on vols anar! Busquem un moment per pensar-te.
c) Itinerari acadèmic(3r ESO):
Quines coses t’agraden? Quines són les assignatures que més et motiven, que t’agradaria estudiar, saps a què et voldries dedicar? Amb aquesta dinàmica t’ acompanyem a crear el teu itinerari formatiu.
d) Acompanyament en la presa de decisions - Perfils professionals (4t ESO):
Quines són les teves habilitats? Què són les competències? Són importants només els estudis per a decidir al que et vols dedicar? Conèixer les professions que més s’acosten a les teves habilitats.
e) Acompanyament en la presa de decisions - Tria el teu camí (4t ESO):
Quan acabes 4t d’ESO, què pots fer? Quines són les possibilitats que tens? Quina diferència hi ha entre Batxillerat i els Cicles Formatius de Grau Mitjà? Què és un PFI? Et donarem les respostes a tots els teus dubtes.
f) Mostra Ensenyament a la Casa Baumann
Són unes jornades que oferim durant el mes d’abril, abans de les preinscripcions als estudis postobligatoris (Batxilletar, PFI, CFGM, CFGS, Graus Universitaris), on podràs resoldre dubtes sobre el que vols estudiar i com pots fer els tràmits.
Si necessites un espai on poder reflexionar i assessorar-te de manera individualitzada, vine al punt i demana hora per a l’espai d’orientació i t’acompanyarem en tot el teu procés!
3. La participació al centre educatiu
Formar part de les decisions del teu centre educatiu és importat, per això formem i acompanyem als delegats i delegades i/o a les comissions o grups de participació.
a) Cohesió de grup (1r ESO):
T'ajudem a conèixer als nous companys i companyes de classe.
b) Elecció de persones delegades (1r ESO):
Us ajudem a escollir als delegats o delegades de classe de manera democràtica i dinàmica, on tothom pot tenir veu i vot en aquesta decisió.
c) Formació de persones delegades:
Saps tots els deures i drets que tenen els delegats i delegades? Coneixes els recursos de la ciutat? I com preparar una activitat al teu centre? T’oferim eines que et seran molt útils durant tot el curs.
d) Reunions i trobades amb persones delegades:
Després de la formació, ens trobem amb tots i totes els delegats i delegades del nostre centre educatiu i posem en comú accions, que volem canviar o començar, un cop tenim les idees clares comencem a treballar per comissions.